Op dit moment verhuis
ik ons kantoor.
Op dit moment verhuis
ik ons bedrijf.
Op dit moment verhuis
ik ons museum.
Op dit moment verhuis
ik ons laboratorium.

Jan de Jong Verhuizingen is gespecialiseerd in het verpakken en transporteren van kunstwerken

Een kunstverhuizing is een vak apart

Jan de Jong Verhuizingen is gespecialiseerd in het verpakken en transporteren van kunstwerken als schilderijen, beelden en/of andere waardevolle (kunst)stukken. Een kunstverhuizing is een vak apart en daarbij helpen we u graag.

Verhuizen is een kunst op zich

Uiteraard is bij het verhuizen van kostbare kunststukken uiterste zorgvuldigheid geboden. Een kunstverhuizing vergt een speciale aanpak: van het vakkundig verpakken van waardevolle voorwerpen tot het vervoeren ervan. Er gelden bovendien verschillende eisen voor verschillende kunstverhuizingen. Wij hechten mede daarom veel waarde aan netheid in onze materialen, wagens en op onze werkplek. Onze verhuizers weten bovendien precies wat ze doen, door hun vakmanschap en jarenlange ervaring.

In het bezit van diploma Art Handling van Het Verhuiscollege

Een aantal van onze verhuizers zijn speciaal opgeleid voor kunstverhuizingen. De cursus Art Handling is bedoeld voor het verzorgen van kunsttransport, waarbij specifiek wordt gefocust op hoe je dit optimaal verzorgt. Zo kunnen onze verhuizers bijzondere vormen van transport verzorgen voor bestaande en nieuwe klanten. Ze leveren de juiste zorg en aandacht om de verhuizing soepel en veilig te laten verlopen.

Aandachtspunten bij een kunstverhuizing

  • We denken vooraf de handigste en meest efficiënte route uit.
  • We gebruiken de beste materialen om kunstvoorwerpen veilig te verpakken.
  • We stemmen de beste methode van inpakken en specifieke hulpmiddelen af op iedere locatie.
  • We kunnen hangende kunststukken van de muur halen en op de nieuwe locatie ophangen.
  • En bovenal behandelen we alle stukken met uiterste zorgvuldigheid.

Kortom, wilt u schilderijen, beelden en/of andere waardevolle (kunst)stukken in uw woning, organisatie, galerie of museum professioneel en gegarandeerd veilig laten vervoeren? Laat het ons dan weten

Kosten voor een kunstverhuizing

Wij bekijken ieder project op maat en bepalen zo samen met u de kosten van een verhuizing. Daarvoor komen we graag bij u langs. Wij vinden het belangrijk om diensten te kunnen aanbieden voor ieder budget. Lees meer over de opbouw van onze kosten en een aantal tips om te besparen.

Referenties

We voeren regelmatig kunstverhuizingen uit voor o.a. Forum Groningen en Museum aan de A.

Voorbeeld: verhuizing Museum aan de A

In het voorjaar mochten we de verhuizing van Museum aan de A in Groningen verzorgen. Dit museum is de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Vanwege verschillende verbouw- en renovatiewerkzaamheden hebben we diensten uitgevoerd zoals het verpakken van alle kunstobjecten en de verhuizing van alle delicate zaken naar diverse andere (opslag)locaties elders in het land. Onze Art Handlers zijn hier ongeveer 3 weken aan de slag.

Veilig opslaan van kunst

Bij Jan de Jong Verhuizingen is het ook mogelijk om de kunstvoorwerpen op te laten halen en te plaatsen in één van onze opslagunits . We houden daarbij rekening met de specifieke condities waaronder kunst opgeslagen moet worden. Onze opslagunits worden 24 uur per dag bewaakt en zijn vochtvrij en zeer goed geconditioneerd. Op het gewenste moment verhuizen we de kunstvoorwerpen naar hun nieuwe bestemming.

Meer weten over kunstverhuizingen? Bekijk meer informatie op: https://www.jandejong.nl/diensten/logistiek/kunstverhuizing/