Op dit moment verhuis
ik ons kantoor.
Op dit moment verhuis
ik ons bedrijf.
Op dit moment verhuis
ik ons museum.
Op dit moment verhuis
ik ons laboratorium.

De kosten van een bedrijfs- of projectverhuizing

Bij het organiseren van een bedrijfs- of projectverhuizing komt al snel de vraag op: wat gaat het kosten? Vanzelfsprekend is daar geen vast bedrag voor te noemen. Elke situatie en elke verhuizing is immers weer anders. Toch is het doorgaans goed mogelijk om van tevoren een reële inschatting maken van de kosten van een projectverhuizing of bedrijfsverhuizing. Het begint met een inventarisatie van alle onderdelen van de verhuizing.

De kostenopbouw van een zakelijke projectverhuizing berekenen

Om de kosten van een zakelijke projectverhuizing te berekenen, is het belangrijk om zo volledig mogelijk te zijn. Denk in ieder geval aan de volgende punten:

 • Welke inventaris nemen wij mee
 • Welke specials zijn er – bijv. kluizen, kunst, gevaarlijke stoffen, vertrouwelijke materialen
 • Alles zelf inpakken, of laten doen? Hetzelfde geldt voor het uitpakken.
 • Zijn er verpakkingsmaterialen nodig, zo ja welke en hoeveel en hoe lang?
 • Zelf alle ICT af- en aankoppelen of laten doen?
 • Wat is het aantal kilometers van de totale rit of ritten?
 • Hoe is de situatie op het laad- en losadres: is er bijvoorbeeld een lift nodig en, kan de verhuiswagen dicht bij de verhuislocaties komen?
 • Hoeveel verhuizers zijn er in totaal nodig?

Specifieke kosten van een zakelijke projectverhuizing

Het bovenstaande puntenlijstje is vrij algemeen en geldt voor alle zakelijke verhuizingen. Daarnaast kunnen er natuurlijk nog meer specifieke omstandigheden van invloed zijn op de kosten. Is tijdelijke opslag nodig bijvoorbeeld? Of zijn er nog andere specifieke wensen, zoals het demonteren en weer in elkaar zetten van machines en andere objecten?

Ook kan het uitmaken welke dag van de week u wilt verhuizen. Vaak vinden bedrijven in het weekend verhuizen handiger, maar dat levert meestal wel een meerprijs op. Verhuist u op een werkdag dan kan dat aanzienlijk schelen.

Het is ook goed om te weten dat een verhuizing niet alleen geld kost, maar ook veel kan opleveren. Zo is een verhuizing vaak een mooie gelegenheid om afstand te doen van overbodige spullen. Neemt u afscheid van bijvoorbeeld een papieren archief, oude computers et cetera, dan bespaart u dubbel: u heeft minder volume om te verhuizen en houdt u meer ruimte over in uw nieuwe pand. Uw EPV bedrijf adviseert u omtrent de duurzame oplossingen hieromtrent

Duidelijkheid vooraf over de kosten een projectverhuizing

Wat de kosten van een bedrijfs- of projectverhuizing betreft, komt u natuurlijk liever niet voor verrassingen te staan. Een gespecialiseerd EPV bedrijf komt vooraf op locatie langs om de eisen en wensen te bespreken. Aan de hand van een zakelijke verhuischecklist brengt de erkende projectverhuizer alles in kaart en laat niets aan het toeval over. U krijgt een complete en overzichtelijke offerte, op maat afgestemd op uw projectverhuizing.

Daarom kiezen voor een Erkende Project Verhuizer

Hoe groot of klein een zakelijke verhuizing ook is, een goede voorbereiding is essentieel. Ga daarom in zee met een Erkende Project Verhuizer (EPV). Het EPV-keurmerk geeft namelijk de zekerheid van zakendoen met een ervaren en erkend specialist op het vakgebied van project- en bedrijfsverhuizingen. Dat betekent dat u als opdrachtgever altijd kunt rekenen op:

 • Begeleiding en advies op maat – inclusief risicoanalyse – tijdens het hele project.
 • Aandacht voor het zoveel mogelijk beperken van de impact van de verhuizing op de lopende bedrijfsprocessen.
 • Ontzorging door samenwerkingsgerichtheid en solide partnerschap.
 • Topkwaliteit door jarenlange ervaring, en beheersing van het verhuisproces in alle fases.
 • Garantie uitvoering volgens planning
 • Geen verstoring van uw primaire proces

Erkende Project Verhuizer nodig? Neem contact op!

Bent u op zoek naar betrouwbare en ervaren professionals die u ondersteunen bij het plannen en uitvoeren van uw bedrijfsverhuizing? Of bent u benieuwd naar de kosten van een zakelijke projectverhuizing? Kijk dan in ons overzicht van Erkende Project Verhuizers en vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan bij de verhuizer van uw keuze.