Op dit moment verhuis
ik ons kantoor.
Op dit moment verhuis
ik ons bedrijf.
Op dit moment verhuis
ik ons museum.
Op dit moment verhuis
ik ons laboratorium.

Bedrijf verhuizen? De 5 meest gemaakte fouten

Een bedrijfsverhuizing is echt niet zo makkelijk als het lijkt. Als u hier weinig ervaring mee heeft, kunt u fouten simpelweg niet voorkomen. Naast het vinden van een kundig en geschikt verhuisbedrijf, helpt deze blog u waarschijnlijk al een stuk op weg.

verhuistips

Hieronder beschrijven we belangrijke fouten bij een bedrijfsverhuizing. Doe er uw voordeel mee.

Slordig inladen en extra transportkosten

Wie laat u de verhuiswagen inladen? En wat voor verhuisdozen en andere beschermingsmaterialen  worden gebruikt? Slordig ingeladen verhuiswagens komen vaak voor en brengen grote gevolgen met zich mee. Onhandig geplaatste dozen en andere voorwerpen  vallen vaak om, waardoor spullen beschadigen. Ontzettend zonde, zeker als er nog extra dozen bij hadden gekund.

Als verantwoordelijke voor de bedrijfsverhuizing wilt u overbodige verhuisritten natuurlijk het liefst voorkomen. Extra transport en verhuiswagens verhogen de kosten. Het is dan ook van groot belang dat de verhuiswagens worden ingeladen door mensen met goed ruimtelijk inzicht. Een ervaren verhuisbedrijf bespaart u hierdoor een hoop onnodige kosten. En u heeft zelf geen risico op blessures en (uiteindelijk) verzuim van medewerkers.

Verkeerde of onvolledige codering van spullen

Bij de verhuizing van een klein huishouden is dit soms al een uitdaging: moest die doos nu naar de slaapkamer, de kelder of de keuken? Zeker bij een groot bedrijf is het coderen van verhuisdozen absoluut noodzakelijk. Het uitzoeken bij welke afdeling en medewerker een doos hoort, veroorzaakt verhuisvertragingen die soms aanzienlijk kunnen oplopen. Heeft u alle dozen van een juiste codering voorzien? Dan weet uw verhuizer in één oogopslag waar alle spullen thuishoren. Dit zorgt ook voor de continuïteit van uw bedrijf omdat uw medewerkers niet op zoek hoeven te gaan naar missende spullen bij de verhuizing.

Krappe planning voor het verhuizen van het bedrijf

Wij begrijpen dat u het liefst morgen al in het andere pand werkt. Niets is fijner en motiverender dan een mooie, nieuwe werklocatie. Maar geduld is een schone zaak. Fouten bij bedrijfsverhuizingen worden vaak veroorzaakt door een te strakke planning. Door te weinig tijd in te plannen, ervaart u ongemak en stress van de verhuizing.

Wilt u wél dat de verhuizing op rolletjes loopt, maar niet zelf te veel kostbare tijd in de bedrijfsverhuizing steken? Besteed dan het noodzakelijke deel van de verhuizing uit aan een verhuisbedrijf bij u in de buurt.

Onvolledig inlichten van medewerkers

Als het goed is, maakt u een overzichtelijk draaiboek voor de verhuizing. Fouten bij bedrijfsverhuizingen maakt u vaak niet alleen, maar met meerdere medewerkers en leveranciers of stakeholders tegelijk.  Zij die zich niet intensief bezighouden met de verhuizing, leggen het draaiboek al snel naast zich neer. Zorg daarom voor een duidelijke informatievoorziening die blijft hangen, bijvoorbeeld via een presentatie. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw ideeën over een efficiënte verhuisstrategie en effectieve coderingen daadwerkelijk door uw medewerkers worden nageleefd,  coördineert en gecontroleerd door een Erkende Project Verhuizer.

Verhuizers hinderen tijdens de verhuizing

Dit gebeurt – als het goed is – helemaal niet bewust, wat het extra vervelend maakt. Verhuizers zijn vaak veel tijd kwijt aan het loskoppelen van apparaten en het vervoeren van uw verhuisartikelen door deels geblokkeerde deuren en openingen. Zorg er dus voor dat u eventuele apparaten en de ruimte daaromheen goed voorbereidt voorafgaand aan de verhuizing. Dit draag ook bij een vellige werkomgeving voor iedereen. 

Voorkom fouten bij bedrijfsverhuizing: vind een passend verhuisbedrijf

De professionele verhuisbedrijven van de Erkende Project Verhuizers hebben aantoonbaar ruime ervaring met het voorbereiden en uitvoeren van zakelijke verhuizingen. Zij ondersteunen u graag bij risicopreventie binnen het verhuisproces. Ook kunt u ervan uitgaan dat bijvoorbeeld onnodige transportkosten en planningsproblemen worden voorkomen. Alles tijdig, volgordelijk en veilig

Hier bekijkt u het verhuisbedrijvenregister