Op dit moment verhuis
ik ons kantoor.
Op dit moment verhuis
ik ons bedrijf.
Op dit moment verhuis
ik ons museum.
Op dit moment verhuis
ik ons laboratorium.

Met deze 5 tips kiest u de juiste opslagruimte

Bij zakelijk verhuizen komt vaak meer bij kijken dan u vooraf verwacht. Denk hierbij aan uitgebreide administratie, inventarisering en de coördinatie van de verhuizing zelf. Ook logistiek is de verhuizing vaak een uitdaging. Want waar slaat u tijdelijk uw archief, werkplekken, pallets of goederen op tijdens de verhuizing?

Voor het kiezen van een zakelijke (tijdelijke) opslagruimte houdt u het best met een aantal zaken rekening. In deze blog geven we 5 tips die u op weg helpen.

1.   Zelf altijd de voorraad kunnen inzien

Zorg ervoor dat u zelf de controle behoudt over uw goederen. Wilt u 24 uur per dag, online uw eigen opslag kunnen controleren? Een goede opslagpartner inventariseert uw opslag en zorgt ervoor dat u 24/7 inzicht heeft in de staat van uw goederen.

2.   Beveiliging van uw zakelijke tijdelijke opslag

Het is van groot belang dat uw zakelijke opslag veilig staat. Afhankelijk van wat u heeft opgeslagen, is een bepaalde mate van beveiliging noodzakelijk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een brandmeldingssysteem, maar ook uitsluitend toegang tot de opslag door geautoriseerde personen.

In veel gevallen zijn toegangscontroles of andere vormen van elektronische beveiliging gewenst. Hebben uw goederen een hoge waarde of mate van vertrouwelijkheid? Overweeg dan zeker een opslag met camerabeveiliging.

3.   Kwaliteit van de opslag

Voor het beoordelen van de kwaliteit van een zakelijke opslag gaat het niet alleen om het formaat of de voorwaarde dat het pand aan alle wettelijke eisen voldoet. Voor bepaalde artikelen is namelijk een geklimatiseerde opslagloods noodzakelijk.

Bevat uw opslag bijvoorbeeld kunst, bepaalde elektronische of chemische middelen? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een opslagruimte met een bepaalde luchtvochtigheid en/of temperatuur nodig. Ga dit dus na voordat u een keuze maakt voor een zakelijke opslagruimte.

4.   De juiste soort opslagruimte

Er zijn verschillende soorten opslagruimten. Kiest u bijvoorbeeld voor pallets in containers of multifunctionele magazijnruimten? In sommige gevallen volstaat zelfs een buitenruimte prima. De verschillende opslagpanden hebben verschillende voordelen. Kiest u bijvoorbeeld voor pallets, dan zorgt dat voor een maximale benutting van de beschikbare ruimte. Dat is niet alleen handig, maar vaak ook een stuk voordeliger.

5.   Kies een verhuisbedrijf dat bij u past

Bij een zakelijke verhuizing komt veel kijken. Neem dan ook de tijd om een goed verhuisbedrijf te vinden dat bij uw bedrijf past. Hierdoor verzekert u zich van een probleemloze en zorgeloze verhuizing die uitstekend wordt gecoördineerd. Dat scheelt stress en onnodige vertraging. 

Heeft u nog geen geschikt verhuisbedrijf en/of tijdelijke opslag gevonden in uw regio? Neem dan zeker even een kijkje tussen de verschillende verhuisbedrijven van Erkende Project Verhuizers. Een goed verhuisbedrijf ondersteunt u bij het vinden van een geschikte opslag of biedt deze zelf aan. Noteer dus duidelijk uw opslagwensen die voortkwamen uit de vorige vier tips, dan helpt het verhuisbedrijf u graag verder.