Op dit moment verhuis
ik ons kantoor.
Op dit moment verhuis
ik ons bedrijf.
Op dit moment verhuis
ik ons museum.
Op dit moment verhuis
ik ons laboratorium.

Zo voordelig mogelijk verhuizen

7 afwegingen over zelf doen of inhuren bij verhuizing

Kosten per uur

Wie een team van vier professionele bedrijfsverhuizers inhuurt, is per uur tussen de 112 en 140 euro kwijt. Is dat meer of minder dan u per uur betaalt aan vier reguliere medewerkers?

Wat is een uur?

Inderdaad, 60 minuten. Maar binnen die tijd verricht een professioneel verhuisteam aanmerkelijk meer dan medewerkers die ineens het verhuisvak gaan uitoefenen. Efficiëntie komt met oefening. Zakelijk verhuizers oefenen elke werkdag.

Alles op rolletjes

Zeker, echte verhuizers kunnen tillen. Maar zodra het kan, zetten ze alles op wieltjes. Met rolcontainers, diepladers, meubelhondjes, bureaurollers, smartcarts, rolboxen, enz. houden ze de vaart in de verhuizing.

Want tijd is geld.

“Wie kunnen er nog een uurtje doorgaan?”

Dit is een klassieke vraag bij niet-professioneel uitgevoerde bedrijfsverhuizingen. “Ineens” blijkt het kwart over vier te zijn en alles bij elkaar duurt het toch langer dan iedereen dacht. Dat is geen ramp. Maar de overuren moeten wel uitbetaald worden…

Overal kan je verhuisdozen kopen

Klopt. Maar na de verhuizing moet u er weer vanaf. Een verhuizer zorgt
dat u altijd genoeg dozen heeft en neemt alles weer mee. Hetzelfde geldt voor tape, wikkelfolie en allerlei ander inpakmateriaal waar u van tevoren niet aan denkt, maar dat tijdens het verhuizen zeer handig blijkt te zijn.

Onvoorziene kostenpost: de rug van jansen

Collega Jansen is de beroerdste niet: hij helpt wel even mee met die archiefkast en… oef!… daar gaat schiet het in zijn rug. Voorlopig kan een goede kracht zijn normale werk niet meer doen. Met het oplopen van Jansens verzuimuren stijgt ook de spijt over het besluit om die verhuizing zelf te doen.

Er is budgettair geen ruimte

Als er geen geld is om een verhuizer te betalen, dan is zelf doen de enige optie. Tip: werk met stevige verhuisdozen. Want goedkoop is duurkoop.