Op dit moment verhuis
ik ons kantoor.
Op dit moment verhuis
ik ons bedrijf.
Op dit moment verhuis
ik ons museum.
Op dit moment verhuis
ik ons laboratorium.

Kan een zakelijke verhuizing mislukken?

Volgens een goedbedoelde wijsheid “kan een verhuizing nooit mislukken”. Immers, je gaat hoe dan ook van je oude plek naar de nieuwe. Dus wat is er dan mislukt? Tja, hoe erg is het als je maaltijd in een tweesterren-restaurant smaakt als het eten in een kantine? Je honger is toch gestild? Inderdaad, maar de betaalde prijs is wel veel te hoog. En zo zit het ook met verhuizingen. De prijs moet te verantwoorden zijn. Zeker bij de verhuizing van een organisatie.

Kosten omlaag krijgen

De prijs van een verhuizing is opgebouwd uit allemaal kostenposten. De kunst is om zoveel mogelijk van die kostenposten weg te krijgen. Of kleiner te maken. Dat is precies ook wat een Erkende Project Verhuizer doet. Dat klinkt misschien verrassend, als je denkt dat een Erkende Project Verhuizer juist belang heeft bij veel en grote kostenposten. Maar zo zit het niet. Vergelijk het met tandartsen; die laten ook niet stiekem snoep uitdelen bij scholen.

Proactief advies

Een Erkende Project Verhuizer let op alles wat bij een organisatieverhuizing kostenverhogend werkt. Bijvoorbeeld een organisatie die nog veel papier verwerkt. Die krijgt in het vroegst mogelijke stadium het advies om geen papier bij te bestellen. Want dat scheelt vele kilo’s in de verhuizing. Hetzelfde geldt voor de overbodige inventaris. De afvoer daarvan zal de Erkende Project Verhuizer altijd tijdig aankaarten. Zo kan de opdrachtgever van tevoren kiezen voor een betere oplossing dan het meeverhuizen van overbodige spullen.

Tegengaan van schade

Ook op kosten door schade of ontsiering is een Erkende Project Verhuizer alert. Tot in de details. Zo zal er in de verhuisinstructies aan elke medewerker staan, dat dozen niet op het bureaublad moeten staan, maar naast het bureau. Dat voorkomt krassen bij het wegnemen van de doos. Het interieur van liften wordt bekleed tegen beschadiging door verhuiskarren. Als Buienradar er aanleiding toe geeft, liggen er grote droogloopmatten bij de ingang: om de vloerbedekking te beschermen op de verhuisdag. Enzovoort, enzovoort.

Verstoringstijd primaire proces inkorten

Kortom, alle kosten waartegenover geen voordeel voor de opdrachtgever staat, wil een Erkende Project Verhuizer compleet voorkomen. Maar er zijn natuurlijk ook kosten voor dingen, die een opdrachtgever wel wil bereiken. Met name een zo kort mogelijke verstoring van het primaire proces. Dat is dan een make-or-buy-beslissing. Hoeveel tijd zijn we opgeteld kwijt met zelf doen; en hoeveel als we uitbesteden? Wat kost zelf doen; wat kost inhuren?

Verzekerd tegen schade

Garandeert dit alles dat een verhuizing niet kan mislukken met een Erkende Project Verhuizer? Interessant genoeg, gaat juist een Erkende Project Verhuizer daar zelf wel van uit. Ondanks alle voorzorg kan er toch zaakschade of kostbare vertraging kan ontstaan. Echter, tegen de gevolgen van dit soort scenario’s is een Erkende Project Verhuizer per definitie goed verzekerd. Ook dat telt bij de keuze tussen zelf doen of uitbesteden.