Op dit moment verhuis
ik ons kantoor.
Op dit moment verhuis
ik ons bedrijf.
Op dit moment verhuis
ik ons museum.
Op dit moment verhuis
ik ons laboratorium.

Erkende handyman: het zonnetje in huis

Net zoals een mens kan ook het interieur van een gebouw er vermoeid uitzien. Denk aan dingen als loshangende stukjes kabel, afgestoten hoekjes, een weigerachtig raam, een hardnekkige vochtvlek of een vaatwasser die eigenlijk niet in de pantry past. Allemaal zaken die op zich geen ramp zijn. Maar als je alles optelt… dan zou je soms wel willen verhuizen met de zaak. Toch zegt de Erkende Project Verhuizer: kijk eerst naar een andere oplossing.

Allemaal weten wel dat uitstraling, verzorging en aandacht zo hun invloed hebben op werksfeer, inzet en nauwgezetheid. Ruimtes die er verwaarloosd of klunzig uitzien, dragen nu eenmaal niet bij aan de gedachte dat de werkenden daar zijn om hun best te doen. Dus ja, het is nuttig om een gebouw goed te onderhouden. Of om met een kleine verbouwing ervoor te zorgen, dat bijvoorbeeld de kopieermachine of de server een eigen verzorgde ruimte heeft. En dan hebben we het nog niet over de indruk die je wilt achterlaten bij bezoekende klanten of (potentiële) opdrachtgevers.

Facilitair specialist

Kortom, er moet wat gebeuren. En de Erkende Project Verhuizer heeft daar goede ideeën over. Als facilitair specialist denkt hij niet uitsluitend in termen van verhuizen. Hij kijkt naar het grotere plaatje. Een gebouw is een werktuig om de bedrijfsvoering mogelijk te maken. Schiet een gebouw daarin te kort, dan moet het gebouw worden aangepast. Of de organisatie gaat naar een ander gebouw. Echter, in zijn algemeenheid is het verstandig om eerst te kijken wat er kan worden opgelost zonder te verhuizen. Ook al is verhuizen heel leuk werk. Als je erin bent opgeleid.

Huismeester

Maar zoals gezegd, gaat het vaak om ergernissen en problemen die niet meteen heel storend zijn voor het primaire proces. Gevolg: voordat het euvel wordt opgelost, kan het wel even duren. Zelfs als hierdoor de schade –bijvoorbeeld bij een sluipende lekkage– groter en groter wordt. Een huismeester laat dat soort processen niet voortmodderen. Die loopt regelmatig alle ruimten na met een kritische blik en een parate gereedschapskist. Handig, zo’n huismeester. Maar niet zo handig om op de loonlijst te hebben. Gelukkig hoeft dat ook niet. Veel Erkende Project Verhuizers bieden de dienstverlening van een huismeester.

Abonnement vastgoedservice, handyman

Om precies te zijn: het gaat om de service van een huismeester met zoveel praktische kennis en ervaring, dat handyman een veel betere omschrijving is. Kleine bouwkundige werkzaamheden (o.a. toiletten, pantry’s en keukens), elektrotechnische werkzaamheden, klussen op het omliggende terrein, controle van technische en leegstaande ruimtes… dit alles en meer is in goede handen bij de handyman van de Erkende Projectverhuizer. Deze vastgoedservice is inzetbaar in abonnementsvorm. Als je al niet vrolijk wordt van de prijs-kwaliteitsverhouding, dan word je het wel van zo’n handyman zelf. Van nature zijn dat nogal zonnige en handige types.