Op dit moment verhuis
ik ons kantoor.
Op dit moment verhuis
ik ons bedrijf.
Op dit moment verhuis
ik ons museum.
Op dit moment verhuis
ik ons laboratorium.

Dit wil je niet: gedoe met lift op verhuisdag

“Een lift-monteur stand-by houden op de verhuisdag? Is dat niet overdreven? We hebben toch prima liften hier?” Deze vraag stelde ik mijn collega, toen we de offerte van de verhuizer bekeken.

Hij begon te grijnzen. “Tja, als de lift ermee kapt op de verhuisdag dan zijn we wel goed de sigaar. Maar bel die gasten op. Vraag het ze maar.” Dat heb ik gedaan. Want ik wilde weten of Murphy’s Law het echt zo speciaal voorzien had op liften tijdens verhuisdagen. Het bleek, dat het onderwerp lift wel heel serieus genomen wordt bij een Erkende Projectverhuizer. Dit is wat de man er allemaal over te zeggen had.

Afstelling van de lift
Een verhuisdag levert voor een lift van een zware belasting van op. Daarom willen ze sowieso dat hij perfect is afgesteld. Dan zijn er namelijk geen stopverschillen tussen de liftkooi en de verdiepingsvloer. Die storen namelijk het soepel in- en uitrijden van de inventaris. Tijd is geld.

Liftmonteurs altijd in de buurt
Maar als de lift perfect is, houdt hij er dan toch ineens me op? Ja dus. Gebeurt niet vaak, maar als… Daarom heeft de Erkende Projectverhuizer altijd een monteur binnen een aanreistijd van 30 minuten stand-by. Liefst twee monteurs. Ik mocht ook zelf een monteur regelen. Als er maar een beschikbaar is. (Uit nieuwsgierigheid heb ik nog een liftmonteur gebeld. Zelf regelen, bleek niet veel goedkoper te zijn.)

Lift beschermen tegen schade
Iets anders dan tussen verdiepingen blijven hangen, is beschadigd raken tijdens een verhuizing. Het blijkt dat Erkende Projectverhuizers zwaar allergisch zijn voor schade aan liften. Daarom wordt de lift tijdelijk bekleed met hardboard. “Dan kunnen onze jongens ook lekker doorgaan, zonder bang te zijn dat er iets kapot gaat.”

Checken van capaciteit lift
De hele lijst van te verhuizen goederen wordt van tevoren gecheckt op de afmetingen van de lift. Oeps, de kast past net niet… we moeten hem demonteren… Dat soort dingen willen de vakmannen dus niet meemaken, als ze al met de kar voor de lift staan.

Is de lift wel 100% beschikbaar?
Daar ga je wel van uit op een zo’n belangrijke dag. Maar de andere bedrijven in het gebouw – en helemaal die op de nieuwe locatie–kunnen daar best anders over denken. De Erkende Projectverhuizers gaan alle betrokken bedrijven af om afspraken te maken over het gebruik van de lift.

Zo had ik nog nooit gekeken naar liften en verhuizen. “Ieder zijn vak”, zei de Erkende Projectverhuizer. En dat heb ik later op de verhuisdag ook wel weer gemerkt.